13.05.2024

Молдавський Аненій-Ной став побратимом Авангардівської селищної ради

Селищний голова Авангардівської громади на Одещині Сергій Хрустовський підписав Угоду про співпрацю з президентом Аненій-Нойської районної ради Александру Моісеі. 

Знайомство та обговорення співпраці із молдавською громадою відбулося під час Міжнародного саміту мерів West NIS Enterprise Fund, що проходив у Кишиневі 11 квітня цього року, партнером якого була ініціатива Cities4Cities | United4Ukraine. А вже через місяць, угоду про партнерство підписали у рамках Міжнародного саміту міст і регіонів у Києві. 


«Сьогодні для нас вкрай важливо розвивати партнерські та дружні відносини з Республікою Молдова. Маємо зміцнювати традиційні відносини, а також виходити на нові виміри двостороннього співробітництва у сфері місцевого державного управління»,  зазначив авангардський селищний голова Сергій Хрустовський.

Очільники Авангардівської селищної громади та Аней-Нойської районної ради під час підписання угоди про партнерство. Джерело: Фейсбук-сторінка Сергія Хрустковського.
Очільники Авангардівської селищної громади та Аней-Нойської районної ради під час підписання угоди про партнерство. Джерело: Фейсбук-сторінка Сергія Хрустковського.

Ця угода передбачає обмін досвідом та взаємну підтримку у розвитку місцевого самоврядування, освіти, культури, туризму, охорони навколишнього середовища, транспорту та медико-соціального захисту. А також спільні заходи у цих сферах. Окрім того, партнери планують організовувати виставки, ярмарки та стажування, враховуючи спільні інтереси.

Джерело: Всеукраїнська асоціація громад

Cities4Cities | United4Ukraine – партнерські ініціативи, які об’єднали зусилля у вересні 2022.  United4Ukraine започаткували SALAR International.org.ua  та місто Львів (Україна) за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку (Sida). Сities4Cities було засновано містом Зіндельфінген (Німеччина) під патронатом Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи.