04.07.2024

Всеукраїнський форум рекрутингу у Львові: головні тези

Ми раді, що резиденція цивільного та військового партнерства дала поштовх для першого Всеукраїнського форуму рекрутерів у Львові. Центри рекрутингу української армії — приклад ефективного партнерства.
Кілька найцікавіших новин:
«На сьогодні у нас працює 25 центрів рекрутингу української армії – ця мережа була створена буквально за останні місяці. Більшість центрів працює менш як 60 днів. Однак наразі у нас уже 8 000 консультацій і тисячі людей вже знаходяться на різних етапах рекрутингу. В першочергових планах – створення загальноукраїнської мережі, яка б об’єднала понад 40 центрів в кожному регіоні України. Це завдання має бути виконане до кінця цього року», — Уповноважений Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

«У Львові відкриваємо уже шостий рекрутинговий центр, і ця динаміка буде тривати. Тому що кожен чоловік повинен розуміти, що він має служити у Збройних силах, не сьогодні – то завтра. Бо це війна за наше з вами виживання», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Найперше те, чим можемо пишатися, це залучення на службу кандидатів, які прийшли відповідно до своїх побажань. Ми вже налагодили комунікацію з понад 50 різними військовими частинами й далі відкриті до співпраці. Філософія центру — людиноцентричний підхід, і ми кожному кандидату пропонуємо кілька варіантів – щоб була можливість вибору. Ми постійно проводимо тренінги, зустрічі з військовими частинами, розповідаємо про нашу роботу. Ще важливим є те, що це можливість зануритися у військову службу ще на етапі приходу у наш центр: до прикладу, людина може прийти й практично поміряти розгрузку чи казку, тактичні окуляри тощо», – пояснила Галина Піскорська, керівниця Центру рекрутингу української армії у Львові.
Захід став можливим завдяки співпраці Міністерства оборони України, Львівської ОВА та Львівської міської ради за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні, що підтримує проєкти, які сприяють посиленню спроможності суспільства та органів влади у сферах цивільно-військового співробітництва, протидії дезінформації та інтеграції ВПО.